Om Anders Nordström

FULL KRAFT I FULL FRIHET…

Anders Nordström är uppväxt i Hässleholm med mamma, pappa och storasyster. Hans liv kretsade kring sport och natur. Man kan säga att han är den löpande hockey och fotbollskillen. Löpande, för att han alltid sprungit även om hans huvudsport aldrig varit, sporten löpning.

Från sina föräldrar har han fått med sig vikten av etik och moral, att alla är lika värda och att orättvisor inte är okej. Detta är saker som präglat honom under hans uppväxt och som han i efterhand förstått ligger till stor grund till olika beslut han tagit genom livet såsom privat, arbete och inom mitt idrottsliv.

Idag lever han på Åda Gård i Trosa tillsammans med min fru Lena och döttrarna Emilia och Alice. Familjen har två favoritställen som vi åker till så fort tillfälle ges, Karlskronas skärgård och Åre.

Ur kurs

Det mesta hade gått spikrakt för Anders i yrkeslivet, så när han 2011 började känna att han inte mådde bra insåg han att han stod inför många och viktiga frågor och därmed förändringar. Han gick då in i en för honom nödvändig men tuff fas i livet. 2012 bestämde han sig för att säga upp sig från min tjänst som VD på Wolsey Scandinavia AB. Han hade tillbringat många år inom modebranschen och insåg att han hamnat ”ur kurs”. Han satt då i mängder av möten, flög omkring, körde mycket bil, satt bakom datorn och insåg att han inte jobbade med något som på allvar bidrog till att jorden mådde bättre. Tvärtom, det han jobbade med bidrog i en annan riktning. Anders hade tappat bort det som var viktigt för honom, som människa.  Han kände att han passerade någon form av gräns. – Du vet själv när du passerat den sk. point of no return.

Jag måste jobba med snor, svett och känslor!

Denna insikt gjorde att något hände inom Anders. Det gick helt enkelt inte mer! Han var tvungen att byta riktning i livet! Våren 2013 var strukturen på plats och han insåg då att han hade minst 100 anledningar till att inte sätta min dröm i verket och egentligen bara tre för att köra. De tre bestod av tro, tillit och passion. Han valde att följa de tre och dörrarna till företaget Art of Running slogs upp. Företaget bytte sedan namn till anordstrom.com, vilket det heter i dag.

Idag jobbar Anders för en värld där det naturliga åter är det normala, detta genom företagets två varumärken anordstrom.com och Åda Wild Boar. Många beskriver Anders som en mental och fysisk accelerator.

 

anordstrom.com:

Erbjuder utbildningar, föreläsningar och specialistkompetens till idrottsklubbar/föreningar, privatpersoner, företag, hotell- & konferensanläggningar som strävar efter det naturliga och äkta. Vi är bl a specialister på att skapa naturliga förutsättningar för fötter och inom olika sporter och i livet generellt. anordstrom.com jobbar även som guide för grupper i naturen.

Sport, fötter och natur, allt i en härlig cocktail tillsammans med livet och dess förändringar ligger som grund för företaget och inte minst närvaron av ”snor, svett och känslor”!

 

Åda Wild Boar:

Är tävlingar och event ute i naturen i vildsvinets ursprungliga näste. Utifrån det permanenta tävlingscentrat på Åda, Trosa, uppe på en klippa drivs Åda Wild Boar i syfte att skapa förutsättningar för människor att få komma ut och tävla i Ådas unika natur.

Läs mer på hemsidan www.adawildboar.se

 

Min CV & bakgrund

Grundare/Ägare, anordstrom.com & Åda Wild Boar  – (pågående 4 år, 1 månad)

VD, Wolsey Scandinavia AB, (3 år, 7 månader)

Sales Manager, Sixty Group Sweden AB, (11 månader)

Sales Manager, IC Companys Sweden AB (4 år, 10 månader)

Sales, PTA Group (2.5 år)

Butikssäljare/Butikschef/Inköp – Intersport (10 år)

 

Utbildningar

3-årig ekonomisk utbildning, Linneskolan Hässleholm, 198801 – 199105

40 års egen löpning och idrottande, 1978 – nu

Certifierad Coach – CIN Coaching i näringslivet, 201203 – 201206

4 års studerande av vilda djurs rörelse, i det vilda, 2014 – nu

Certifierad Trail Ledare/Outdoor Security, Nordic Prepeardness, 201603 – 201603

Leadership Academy, 2007

Certifierad BGMS Analys,  Löputbildare inom rörelse och biomekanik, 2013

Lee Saxby, Löputbildning – Natural Running, 2015

 

Övriga meriter

Styrelsemedlem, Åda Golf & Country Club, 201103 – 201303

Konsult Vivobarefoot, Produktutveckling ”off road shoes”, 201504  – 201612