Fot/Plyo – & Löputbildning

 

Löpsteget är en ingrediens i nästan alla sporter. För ett naturligt, hållbart och effektivt löpsteg krävs enligt mig en naturlig och funktionell fot, spänst och kroppsförståelse…då kommer löptekniken naturligt!

Att kunna springa är medfött och har varit en avgörande kompetens för vår arts utveckling och överlevnad här på jorden. anordstrom.com pratar alltså inte om de senaste årens träning/löparboom. Nej, vi pratar om vad kompetensen löpning egentligen innebär och vad en naturlig fot är för oss människor.

Glöm produkter och prylar. Skall du utvecklas och kunna leva, träna och tävla utan smärtor och skador så måste din fot vara naturligt funktionell och återfå din egen kroppsförståelse som idag väldigt ofta är mycket liten.

Du är född naken och du har fått en fantastisk kropp, ett mästerverk för all möjlig fysisk rörelse. Oavsett sport eller idrott så använder du din fot och ditt löpsteg. Löpning är alltså mer än bara sporten, löpning. Anordstrom.com coachar människor inom många olika sporter och nivåer.

Du sitter på en potential du oftast är omedveten om…

Inom sporten löpning är drygt 75% av alla löpare (källa: Runners World) återkommande årligen skadade. Den nutida människan brottas med mängder av symptom såsom; hallux valgus, plantar fasciit, hälsporre, löparknä, gubbvad, hälseneproblem, höft/rygg/nackproblem, mortons neurom mm.

Samtliga av ovan åkommor är en cocktail av symptom och finns inom många sporter men även hos personer som inte är aktiva inom någon sport. t. ex har den nutida människan oftast en normal och inte en naturlig fot (få funderar kring skillnaden), vi sitter på stolar och vi lever vårt liv på plana ytor. Denna livsstil, förstör oss. Inga yttre produkter eller attribut i världen kan ersätta kroppens naturliga funktioner. Det handlar här alltså inte om att vi skall uppfinna något, nej vi skall åter skapa de förutsättningar kroppen behöver för fungera som ”naturen” menat.

Du står för innehållet och anordstrom.com ansvarar för själva processen…

För att nå stadiet av att du springer instinktivt, smärt/skadefritt  är det, som jag ser det 3 grundläggande saker som måste vara ”på plats”.

  1. Din fots form, styrka och neurologiska förmåga.
  2. Din kropps totala plyometriska förmåga (din spänst).
  3. Din löpteknik.
  4. Din kondition.

Med denna bakgrund jobbar vi därför på följande sätt:

Fot- & Löputbildningar

Löputbildning; Fas 1

Inledningsvis kommer du/ni bli filmade. Syftet med filmningen är att ni själva ska se hur ni rör er. I slutet på utbildningen kommer ni bli filmade igen för att tydligt se före och efter. Denna film får ni mailad till er om så önskas. Därefter får ni en teoretisk genomgång kring evolutionens betydelse för oss som människor. Efter det analyserar jag din/era fötter, din/Er plyometriska förmåga (spänsten) och hur du/ni rör er, det vill säga själva löptekniken.
Målet med Fas 1 är att du/ni ska få en ökad förståelse för fotens avgörande betydelse för skadefri löpning och hur din individuella teknik är helt avgörande för att upptäcka glädjen i löpning. 
Du/ni får med er en individuell utvecklingsplan för din fot, din plyometri och din löpteknik.
Plats: Outdoorladan, Stockholm
Tid: ca 2.5 – 3 h
Antal personer: 1 – 5st
Pris: 2 000 kr/person (ink moms. OBS! Avdragsgillt för friskvård)
Betalning: Kort
Efter denna utbildning ingår 45 minuters kostnadsfri uppföljning.
 

Löputbildning; Fas 2

Här går vi igenom teknisk löpning plant, uppför och nerför. Du/ni får en ökad förståelse för hur du/ni ser naturen och därefter gör vägval och anpassar er teknik efter naturens villkor. Precis som under Fas 1 jobbar vi med filming.
Jag strävar efter att coacha dig till vad jag menar med sk. instinktiv löpning. Det vill säga att du ska kunna springa utan att ”tänka”. En kompetent löpare behärskar naturens alla olika element, vid alla årstider.
Vidareutveckling av din fot och plyometriska förmåga följer parallellt med ovan.
Plats: Åda Wild Boar (Trosa) och/eller Outdoorladan (Stockholm)
Tid: 2 – 2,5 h
Antal personer: 1 -3st
Bokning: anders@anordstrom.com
Pris
: 2 000 kr/person (ink moms, avdragsgillt för friskvård)
Betalning: Kort
Krav: Genomförd löputveckling Fas 1
 

Individuell coaching efter Fas 1 (väglöpare & övriga sporter) och 2 (traillöpare)

Efter att du/Ni gått igenom de första 2 faserna kan du välja att jobba vidare med mig. Då sätter vi oss ner och går mer på djupet kring din målsättning. Här pratar noggrant igenom dina mål och ser om vi tillsammans tror att vi kan utveckla dig/Er till nästa nivå.
Min filosofi passar inte alla. Jag är så långt bort ifrån ett inrutat program och ”excelark” du kan komma. Är det en sk. metod och ett inrutat upplägg du söker är jag inte rätt person för dig och din vidareutveckling som löpare. Söker du dock en coach som utmanar dig och ”dansar i ögonblicket”, allt detta med ett skarpt öga riktat mot dina mål, ja då kan jag vara den du/Ni söker.
Upplägg/pris: Offert
 

Fotutbildning /Fotträning

Denna entimmesutbildning är för dig/er som vill förstå och återfå den naturliga foten. Utbildningen inleds med en teoretisk genomgång och följs av praktiska övningar där vi analyserar din/era fötter.  Ni lämnar utbildningen med en ökad förståelse för vikten av en naturlig fot tillsammans med en individuell utvecklingsplan.
Mitt mål med utbildningen är att du/ni ska få en ökad förståelse för foten samt individuella och konkreta råd för att återfå din/Er naturliga fot.
OBS! Denna utveckling är till för alla, alltså även för dig som inte idrottar.
Plats: Åda Wild Boar (Trosa) och/eller Outdoorladan (Stockholm)
Tid: ca 1 h
Pris: 1 000 kr/person (ink moms, avdragsgillt för friskvård)
Betalning: Kort
 

 

Fot/Plyo Utbildningsdag Steg 1

Vill du lära dig mer om dina fötter och vikten av en ”naturlig fot” för ett smärtfritt och sunt liv samt hur du tränar för att bli rörligare, starkare och modigare som löpare i naturen, alltså din sk. plyometriska styrka (spänst). Ja, då är detta en dag för dig. Utbildare är Anders Nordström www.anordstrom.com. Förutom att Anders har en livslång erfarenhet av löpning i naturen så har han också hjälpt många människor tillbaka från skador och smärtor samt utvecklat redan väldigt duktiga löpare till sin nästa nivå.

”Under dagen kommer jag ge dig/Er alla de viktigaste nycklarna för din fot och din spänst. Jag kommer under dessa 8 timmar ge dig/Er den grund du behöver för att springa skadefritt och effektivt i naturen, samt hur du ”läser av” naturen när du springer – välkommen”.

Plats: Åda Wild Boar TC, Trosa
Tid: 09.00 – 17.00 
Antal personer: Max 18 personer
Pris: 1295:-/person (företag 1295:- ex moms)
Betalning: Kort

Fot/Plyo Utbildningsdag Steg 2

Denna dag är för dig som gått Fot & Spänst Utbildningsdag Steg 1. Under denna dag fördjupar vi oss kring fotens rörlighet, styrka och funktion och din kompetens att röra dig/springa i naturen. Vi går djupare in på löpteknik i naturen och går in i mer löp specifik spänstträning (plyometrisk styrka). Vi kommer lägga stor tyngd och tid kring att träna vår egen kroppsuppfattning och hur vi hanterar rädslor och vår förmåga att läsa av naturen. Denna dag är mer praktisk än teoretisk och följer mottot:

Rediscover your own skill of moving in nature…

Utbildare är Anders Nordström www.anordstrom.com. Förutom att Anders har en livslång erfarenhet av löpning i naturen så hjälper han människor tillbaka från skador och smärtor samt utvecklat redan väldigt duktiga löpare till sin nästa nivå.

”Under dagen kommer jag ge dig/Er alla de viktigaste nycklarna för din fot, din spänst och din egen utveckling och kompetens för att röra dig i naturen. Jag kommer under dessa 8 timmar ge dig/Er allt det jag lärt mig under snart 40 års löpning i naturen”

Plats: Åda Wild Boar TC, Trosa
Tid: 09.00 – 17.00
Antal personer: Maxantal 18 personer
Pris: 1295:- (företag 1295:- ex moms)
Betalning: Kort

 Workshop

”Släpp foten fri” är en workshop/utbildning om evolution, fötter och löpning.
Den syftar till att sprida objektiv kunskap och information om hur viktigt det är att våra fötter får fungera och vara så som evolutionen har format dem.
Det är så mycket myter som florerar inom detta område och dessa myter tar vi död på. Människans fot är ett mästerverk inom ingenjörskonst och är byggd och skapt för att hantera de krafter/gravitation som kroppen utsätts för här på jorden. Därför är fotens form, styrka och neurologiska förmåga helt avgörande för att du som människa ska kunna fungera och röra dig smärtfritt genom livet. 
De flesta människor idag är omedvetna om att de smärtor de upplever i kroppen kommer från en dysfunktionell fot. Vi reder ut begreppen och på ett prestigelöst sätt tittar på varför skor, stolar och vårt liv på plana ytor förstör människans kropp.
Pris: Offert
Bokningsförfrågan: anders@anordstrom.com