Fot/Plyometrisk styrka & Löpanalys

Löpsteget är en ingrediens i nästan alla sporter. För ett naturligt, hållbart och effektivt löpsteg krävs enligt mig en naturlig och funktionell fot, spänst och kroppsförståelse…då kommer löptekniken naturligt!

Att kunna springa är medfött och har varit en avgörande kompetens för vår arts utveckling och överlevnad här på jorden. anordstrom.com pratar alltså inte om de senaste årens träning/löparboom. Nej, vi pratar om vad kompetensen löpning egentligen innebär och vad en naturlig fot är för oss människor.

Glöm produkter och prylar. Skall du utvecklas och kunna leva, träna och tävla utan smärtor och skador så måste din fot vara naturligt funktionell och återfå din egen kroppsförståelse som idag väldigt ofta är mycket liten.

Du är född naken och du har fått en fantastisk kropp, ett mästerverk för all möjlig fysisk rörelse. Oavsett sport eller idrott så använder du din fot och ditt löpsteg. Löpning är alltså mer än bara sporten, löpning. Anordstrom.com coachar människor inom många olika sporter och nivåer.

Du sitter på en potential du oftast är omedveten om…

Inom sporten löpning är ca 75% av alla löpare (källa: Runners World) återkommande årligen skadade. Den nutida människan brottas med mängder av symptom såsom; hallux valgus, plantar farsciit, hälsporre, löparknä, gubbvad, hälseneproblem, höft/rygg/nackproblem, mortons neurom mm.

Samtliga av ovan åkommor är en cocktail av symptom och finns inom många sporter men även hos personer som inte är aktiva inom någon sport. t. ex har den nutida människan oftast en normal och inte en naturlig fot (få funderar kring skillnaden), vi sitter på stolar och vi lever vårt liv på plana ytor. Denna livsstil, förstör oss. Inga yttre produkter eller attribut i världen kan ersätta kroppens naturliga funktioner. Det handlar här alltså inte om att vi skall uppfinna något, nej vi skall återskapa de förutsättningar kroppen behöver för fungera som ”naturen” menat.

 

 

Fot- & Löpanalyser

Löpanalys

Inledningsvis kommer du/ni bli filmade. Syftet med filmningen är att ni själva ska se hur ni rör er (I slutet på utbildningen kommer ni bli filmade igen för att tydligt se före och efter). Därefter får ni en teoretisk genomgång kring skor och dess historia. Vi pratar om evolutionen och hur ”vild” rörelse ser ut och fungerar. Efter det analyserar jag din/era fötter, din/Er plyometriska förmåga (spänsten) och hur du/ni rör er, det vill säga själva löptekniken.
Målet med utbildningen är att du/ni ska få en ökad förståelse för fotens avgörande betydelse för skadefri löpning och hur ditt individuella rörelsemönster ser ut och fungerar. Inte minst skall du veta exakt var du befinner dig i den egen process. Det är mitt tydliga mål!
Du/ni får även med er en individuell utvecklingsplan för din fot, din plyometri och din löpteknik.
Plats: Trosa, Åda Gård eller Åda Wild Boar Center
Tid: 09.00 – 12.00
Antal personer: max 12
Pris: 2 000 :-/person 
Betalning: Kort eller Swish
Datum: 8/9, 6/10 och 3/11

Fotanalys/Fotträning

Denna entimmesutbildning är för dig/er som vill förstå och återfå den naturliga foten. Utbildningen inleds med en teoretisk genomgång och följs av praktiska övningar där vi analyserar din/era fötter.  Ni lämnar utbildningen med en ökad förståelse för vikten av en naturlig fot tillsammans med en individuell utvecklingsplan samt att du vet exakt var i processen du befinner dig för att återfår din naturliga fot.
Mitt mål med utbildningen är att du/ni ska få en ökad förståelse för foten samt individuella och konkreta råd för att återfå din/Er naturliga fot.
OBS! Denna utbildning är till för alla, alltså även för dig som inte idrottar.
Plats: Trosa, Åda Gård eller Åda Wild Boar Center
Tid: 13.00 – 14.30
Antal personer: Max 15
Pris: 1 000 :-/person 
Betalning: Kort eller Swish
Datum: 8/9, 6/10 och 3/11

 

Fot/Plyo Utbildningsdag Steg 1

Vill du lära dig mer om dina fötter och vikten av en ”naturlig fot” för ett smärtfritt och sunt liv samt hur du tränar för att bli rörligare, starkare och modigare som löpare i naturen, alltså din sk. plyometriska styrka (spänst). Ja, då är detta en dag för dig. Utbildare är Anders Nordström www.anordstrom.com. Förutom att Anders har en livslång erfarenhet av löpning i naturen så har han också hjälpt många människor tillbaka från skador och smärtor samt utvecklat redan väldigt duktiga löpare till sin nästa nivå.

”Under dagen kommer jag ge dig/Er alla de viktigaste nycklarna för din fot och din spänst. Jag kommer under dessa 8 timmar ge dig/Er den grund du behöver för att springa skadefritt och effektivt i naturen, samt hur du ”läser av” naturen när du springer – välkommen”.

Plats: Trosa, Åda Wild Boar Center
Tid: 09.00 – 17.00 
Antal personer: Max 18 personer
Pris: 2200:-/person (företag 2200:- ex moms)
Betalning: Kort

Fot/Plyo Utbildningsdag Steg 2

Denna dag är för dig som gått Fot & Spänst Utbildningsdag Steg 1. Under denna dag fördjupar vi oss kring fotens rörlighet, styrka och funktion och din kompetens att röra dig/springa i naturen. Vi går djupare in i höftens betydelse för på löpteknik i naturen och går in i mer löp specifik spänstträning (plyometrisk styrka). Vi kommer lägga stor tyngd och tid kring att träna vår egen kroppsuppfattning och hur vi hanterar rädslor och vår förmåga att läsa av naturen. Denna dag är mer praktisk än teoretisk och följer mottot:

Rediscover your own skill of moving in nature…

Utbildare är Anders Nordström www.anordstrom.com. Förutom att Anders har en livslång erfarenhet av löpning i naturen så hjälper han människor tillbaka från skador och smärtor samt utvecklat redan väldigt duktiga löpare till sin nästa nivå.

”Under dagen kommer jag ge dig/Er alla de viktigaste nycklarna för din fot, din spänst och din egen utveckling och kompetens för att röra dig i naturen. Jag kommer under dessa 8 timmar ge dig/Er allt det jag lärt mig under snart 40 års löpning i naturen”

Plats: Trosa, Åda Wild Boar Center
Tid: 09.00 – 17.00
Antal personer: Maxantal 18 personer
Pris: 2200:- (företag 2200:- ex moms) Steg 1 & 2 samma helg 4000:-/person
Betalning: Kort
Varmt välkomna!